Periodesyn i Randers

Mand der holder Tekton værktøj i bilhal

Periode syn af køretøj i Randers

Et syn af dit køretøj anhænger af, hvilket køretøj du ejer. En normal personbil skal til periodisk syn fire år efter, at den blev indregistreret første gang. Efterfølgende skal den synes hvert 2. år – og det er dét, der betegnes som et periode syn.

Når din bil skal til periode syn modtager du en automatisk indkaldelse fra Færdselsstyrelsen. Det er dog dit eget ansvar, at få bestil en tid til periode syn. Bestil tid til dit næste periode syn ved at klikke her.

Husk at bestille tid til periode syn i god tid. I din indkaldelse pågår der nemlig en tidsfrist som skal overholdes, hvorfor myndighederne ellers vil lave et bødeforlæg.

Hvad kontrolleres ved et periode syn?

Når dit køretøj skal til periode syn, kontrolleres der for en række forskellige parametre. Overordnet set kontrollerer vi dit køretøj for en række tekniske regler, så du er sikker på, at køretøjet er forsvarligt at benytte. Det gør sig både gældende i forhold til sikkerhed og en række miljø bestemmelser.

Dit køretøj skal selvfølgelig være sikkert at betjene, hvorfor dit køretøjs: lygter, reflekser, rat, bremser, dæk, signalapparat og bærende dele f.eks. støddæmpere og hjulophæng kontrolleres.

Desuden er der regler og krav ift. miljø og derunder hvad dit køretøj udleder af kulilte-, røg- og støjudledning.

Vi har samlet en række råd og vejledninger, som du selv kan kontrollere inden du besøger os. Klik her og bliv klar til dit periode syn.

AUTO CERT Danmark logo
CELF kvalitets kontrol


Åbningstider

Mandag  08 00-16.00
Tirsdag    08.00-16.00
Onsdag    08.00- 18.00
Torsdag   08.00-16.00
Fredag     08.00-1400

Lørdag efter Aftale.